Ervaringen

jeroen in een golfkar

In 2017 ben ik pas begonnen met het prachtige spel golf. Ik heb een clinic gedaan om het te proberen, en ik was meteen verkocht. Daarna meteen mijn GVB gehaald en in november 2017 geslaagd voor mijn baanpermissie en mijn regelexamen, dus handicap 54 in de pocket.

In de jaren daarna, trainen, trainen en nog eens trainen. Wanneer ik kon, naar de driving range en de baan in. Wedstrijden mee gaan spelen, in het begin de buddy wedstrijden, daarna ook de maand medals, onze eigen ryder cupversie en clubwedstrijden. Alles om ervaring op te doen en beter te leren spelen, baan kennis op te doen alsmede spel kennis. Mijn interesse richting de waarom werd ook steeds groter. Waarom sla ik zo, waarom chippen we op deze manier? Ook het materiaal trok mijn aandacht, hoe fit ik iemand, waarom hebben we zoveel shafts en clubhoofden? Waarom is deze golfbal 3 euro en deze maar 0.50 cent? Kortom, ik had het virus goed te pakken. Toen ik eenmaal rond de handicap 10 zat ben ik bij de WGTF en de PGA gaan informeren m.b.t. het worden van PRO. Uiteindelijk heb ik voor de PGA gekozen en daar heb ik mijn C opleiding tot PGA Holland golf coach succesvol afgerond en mijn diploma behaald. In mei van 2022 ben ik begonnen met de B pro opleiding.

Intussen geef ik fittingen door heel Nederland, geef ik les en clinics op Landgoed Bergvliet en help ik regelmatig mee met het geven van lessen/clinics op de Strijensche en bij de HGE golf.

Categories: